Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Edulab is broeinest voor jong techniektalent

Technische talenten, we hebben ze keihard nodig. Daarom maken wij de jeugd graag enthousiast voor ons vakgebied. In ons Edulab kunnen jongeren via een (afstudeer)stage of leerwerktraject praktijkervaring opdoen. Zo leiden wij samen met onderwijsinstellingen de techniek-toppers van morgen op.

Het Edulab is gevestigd in ons nieuwe Industrial Technology Center in Veghel, dat in oktober feestelijk is geopend. Het is een inspirerende omgeving voor jongeren met passie voor techniek. Studenten van het hbo, mbo en de technische universiteit kunnen er kennismaken met de meest moderne technologie. Ze worden begeleid door ervaren collega’s.

Maatschappelijke functie

De Veghelse wethouder Jan Goijaarts schrijft het Edulab een belangrijke maatschappelijke functie toe. “Hier wordt de techniek van morgen beschikbaar gesteld aan de studenten van vandaag”, zei hij tijdens de opening van onze nieuwbouw. “Zo investeert Actemium in kennis, kunde en enthousiasme. Samenwerkende bedrijven zoals Actemium helpen de aanstaande techniekmedewerkers sneller praktijkgericht te worden.”

Edulab is een broeinest voor jong techniektalent

Toffe projecten op maat?

Ben jij op zoek naar een toffe stage/afstudeer-plek? Wil jij je kennis omzetten in praktijkervaring? En betrokken worden bij toffe projecten? Kom dan stage lopen of afstuderen bij Actemium! Als student krijg je bij Actemium alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Natuurlijk onder begeleiding van ervaren Actemium-medewerkers. 

Krachtenbundeling

Naast het aanbieden van stage- en afstudeerplekken maken wij leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs enthousiast over techniek. Hiertoe bundelen wij vaak en graag de krachten met onderwijsinstellingen, andere bedrijven en gemeenten. Ook Jan Goijaarts breekt een lans voor samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs: “Ondernemers staan te springen om goed geschoold personeel. Krachtenbundeling is hard nodig om onderwijs en arbeidsmarkt op elkaar te laten aansluiten. Alleen wanneer onderwijs en ondernemers de arbeidsmarktontwikkelingen met elkaar opvolgen en afstemmen, kan het onderwijsaanbod worden aangepast op de praktijkbehoefte. Hierdoor zijn stage- en leerwerkplekken makkelijker in te vullen en verlaten jongeren de opleiding met de vaardigheden waar het bedrijfsleven om vraagt.”

De wethouder feliciteerde ons voor de wijze waarop wij al jaren vorm geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Als gemeente zijn we blij met de mooie mijlpalen die jullie hebben bereikt én het feit dat jullie opnieuw gekozen hebben voor Veghel om verder te groeien.”

Edulab is een broeinest voor jong techniektalent
Edulab is een broeinest voor jong techniektalent
Edulab is een broeinest voor jong techniektalent

Stage lopen of afstuderen bij Actemium?

Wil betrokken worden bij toffe projecten? Kom dan stage lopen of afstuderen bij Actemium!

Kom een kop koffie drinken en we vertellen ze graag meer over stage lopen of afstuderen bij Actemium. Neem contact met ons op of bekijk onze vacatures.