Manufacturing & Assembly

Efficiënte en flexibele seriematige paneelbouw door slimme methoden en technieken

Bij de seriematige productie van een door jou ontwikkelde machine of geautomatiseerde procesoplossing focus je graag op je eigen kracht. Slim dus om de bouw van onderdelen als besturingspanelen aan specialisten over te laten. Wat wel betekent dat een soepele productieflow afhankelijk is van tijdige levering. Op de Actemium-businessunit voor seriematige paneelbouw kun je rekenen! Met de Quick Response Manufacturing (QRM)- en lean-methoden en het ProPanel-pakket richten we onze productie effectief en flexibel in. We zetten de voordelen voor jou op een rij.

Korte doorlooptijden met QRM

Slechts één projectverantwoordelijke die de hele order voorbereidt en begeleidt; van inkoop tot uitlevering. En je order verdeelt in optimaal verwerkbare seriegroottes. Zo verkorten we de productietijd van de panelen voor jouw machine of procesoplossing. We verdelen de serie in gelijke delen om de productie beheersbaar te houden en starten met bouwen als alle componenten geleverd zijn. De projectverantwoordelijke plant daarom van achter naar voren met jouw leverdatum als uitgangspunt. 

De voordelen van deze methode? De voorraad en besteleenheden stemmen we af op jouw forecast. Door just-in-time-levering van componenten houden we de voorraad beheersbaar. Ook kunnen we zo vroeg in het proces actie ondernemen als een component moeilijk verkrijgbaar is. In afstemming met jou kiezen we voor een alternatief of leggen we voorraden aan. Verder ontdekken we eventuele fouten in het ontwerp al na het testen van de eerste serie. Dat geeft ons al in een vroeg stadium de mogelijkheid om de panelen te finetunen. Bovendien heb jij als klant in de projectverantwoordelijke een vertrouwd aanspreekpunt die transparant met jou communiceert. 

Slimme productie-inrichting met subassemblages

Met QRM zorgen we voor slimme procesinrichting. Volgens de lean-methodiek maken we een effectieve productiestraat. In samenspraak met de operationsmanager verdeelt de projectverantwoordelijke de straat in subassemblages. Denk aan een sectie voor de mechanische bewerkingen, een sectie voor het plaatsen van componenten en een sectie voor het monteren van de draadboom. Onze collega’s hebben een crosstraining gehad, zodat ze werk gemakkelijk van elkaar kunnen overnemen. Zo borgen we een continue productie.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem vrijblijvend contact op met clientmanager Rob van der Heijden via rob.vanderheijden@actemium.com of 06 – 27 39 23 05, of Jos van Boxtel via jos.vboxtel@actemium.com of 06 – 50 88 91 81.

Effectiever werken met behulp van ProPanel

Wij focussen op innovaties waarmee we jou als klant meer toegevoegde waarde kunnen bieden. Zo maken we gebruik van ProPanel, het tekenpakket waarmee we de assemblage van besturingskasten in 3D inzichtelijk maken. Onze engineers zien daarin snel of de plaatsing van componenten en routering van de bedrading kloppen. Ook op deze manier signaleren we fouten dus vroeg in het proces. Verder sturen we via dit tekenpakket onze eigen CNC-machines aan, zoals de draadconfectiemachine en de machine voor mechanische bewerkingen. Met de investering in een draadconfectiemachine kunnen we in eigen huis alle draadbomen produceren. Dat betekent dat we jouw panelen nóg sneller kunnen produceren, en de hoogste kwaliteit en leveringszekerheid kunnen garanderen.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.