Manufacturing & Assembly

Vijf voordelen van de samenwerking tussen een paneelbouwer en elektronicaontwikkelaar

Met de bouw van series machines of machinelijnen voor efficiëntere of duurzamere industriële processen maakt jouw bedrijf impact in sectoren als de logistiek, infra, food of chemie. Uiteraard kies je daarbij zorgvuldig je partner voor de ontwikkeling en/of productie van elektronica en je leverancier voor paneelbouw. Stel je voor dat deze specialisten hun werelden met elkaar verbinden, zoals de businessunits elektronica en seriematige paneelbouw van Actemium steeds vaker doen. Zie je de voordelen? We zetten er vijf voor je op een rij.

1. Toegevoegde waarde voor form, fit en function

De ontwikkeling en/of bouw van elektronica, maar ook paneelbouw is een specialisme. Breng je deze werelden bij elkaar, dan ontstaat de mogelijkheid om je elektronica als maatwerk in een hogere assembly te laten leveren. Dat heeft een enorme toegevoegde waarde voor form, fit en function.

  • Form: neem een robot zoals MTA die voor een klant ontwikkelde. Door elektronica en paneelbouw zorgvuldig op elkaar af te stemmen, is het mogelijk om de assembly als geheel op maat te maken in een ongewone vorm.
  • Fit: standaardcomponenten bepalen vaak hoeveel ruimte je minimaal nodig hebt in een besturingskast. Een vervangende elektronicaoplossing kan behoorlijk veel ruimte schelen.
  • Function: waarom zou je maar 10 tot 20% van de totale capaciteit van dure standaard componenten gebruiken als je met maatwerk 100% kan gebruiken en daarmee kosten kan reduceren? De elektronicabouwer ontwikkelt een modulaire maatwerkoplossing, de paneelbouwer verwerkt deze in het te assembleren product.

2. Kostenreductie bij kleine tot middelgrote series

Besluit je een modulaire elektronicaoplossing te laten ontwikkelen, dan bespaar je op termijn veel geld. Ga maar na: het kost je een investering voor de ontwikkeling. Maar op het product zit geen marge over marge over marge zoals bij een standaardcomponent dat de reis maakt van producent naar groothandel en elektronicaleverancier. Laat je de passende elektronicaoplossingen bouwen én assembleren bij samenwerkende specialistische businessunits van Actemium, dan werk je met één leverancier. Dat scheelt ook nog eens in je logistieke en voorraadkosten.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op met Frank van der Heijden, clientmanager seriematige paneelbouw, via 06 – 27 87 28 97, of met Frans Smulders, clientmanager elektronica, via 06 – 29 59 63 79. Zij leiden je graag rond op onze locatie in Veghel en praten je bij over de mogelijkheden.

3. Soepele planning

De managers, werkvoorbereiders en clientmanagers van Actemium in Veghel kennen elkaar persoonlijk en onderhouden korte lijnen. Samen zorgen zij voor een soepele planning en de kortst mogelijke levertijd voor de ontwikkeling en/of seriematige productie van de elektronica en assemblage in paneelbouw van jouw product. Win-win dus.

4. Gegarandeerde kwaliteit

De businessunits van Actemium zijn dan wel zelfstandig, maar we stellen dezelfde hoge eisen aan onze producten. Gegarandeerd dus dat zowel de elektronica als geassembleerde panelen die we jou leveren aan die hoge kwaliteitseisen voldoen. Wat vanzelfsprekend bijdraagt aan de goede uitstraling van jouw machines naar de markt.

 

5. Volledig ontzorgd met één klantrelatie

Misschien wel het belangrijkste voordeel voor jou van de samenwerking tussen de businessunits elektronica en seriematige paneelbouw: je plaatst één order, ontvangt één factuur en werkt met één contactpersoon die de onderlinge uitwisseling van documentatie, de forecast en de afstemming organiseert. Heb je in het hele proces vragen of wil je wijzigingen bespreken, dan staat jouw contactpersoon voor je klaar.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.