Home Food Klantverhalen 32 jaar FrieslandCampina Borculo
32 jaar FrieslandCampina Borculo
Building Technologies tag corner Food tag corner Industriële Elektrotechnische Installaties tag corner

5-jarig jubileum met kennis en ervaring sinds 1957: Een terugblik op hoe een nauwe samenwerking is ontstaan.

“Op 14 mei 1897 is de Coöperatie Roomboterfabriek “De Eendracht” in Borculo begonnen. Na de cycloon in 1926 in Borculo is er een nieuwe fabriek gebouwd. In 1938 vervolgde de productie van kindervoeding, medische voeding en celvoeding onder de naam DOMO en in 2008 kregen we de naam FrieslandCampina, een samenvoeging van Friesland Food en Campina”. Mark Schut, Manager Operational Technology bij FrieslandCampina vertelt ons enthousiast en in een vogelvlucht de historie van FrieslandCampina in Borculo.

Ergens tussen die jaartallen heen is Actemium, destijds nog onder de naam Koster, op deze locatie begonnen. We hebben het over meer dan 32 jaar geleden.  

Optimalisatie Technische Dienst

Na een reorganisatie bij FrieslandCampina in 2018 is Mark Schut samen met zijn collega’s de Technische Dienst gaan uitbouwen en optimaliseren. Hoe deze optimalisatie kon worden vormgegeven, legt Mark als volgt uit: “De kracht van deze afdeling zijn de oudgedienden. De betrokkenheid is namelijk groot en daar lift de rest op mee. Aan ons team voeg ik automatisch ook de mensen van Actemium toe, als zijnde onze eigen mensen. Onder andere Wim Eenink, Leidinggevend monteur, Gerben Vreeman, Software engineer en Sjoerd Rek, Lead software engineer, dankzij al die jaren kennen zij de fabriek door en door. En dat schept een hoop vertrouwen.”
We hebben het over de medewerkers vanuit de verschillende disciplines: het onderhoudsteam, de mensen van de elektrotechnische installaties, de software engineering en de montage. “Wat de operationele zaken en de planning betreft, hierin is Robbie Ros, Service Coördinator, een steun en toeverlaat om de planning rond te krijgen, voegt Mark hier nog aan toe.”

We zijn na al die jaren partners geworden en de leveranciersrelatie zijn we allang voorbij!

Mark Schut – Manager Operational Technology
FrieslandCampina Borculo

Eenzelfde filosofie

Schakelen kleppen wel op tijd terug. Weten waar je het voor doet. Snappen wat je programmeert. We zijn doordrongen van de risico’s en de benodigde proceskennis bij FrieslandCampina. Enerzijds de ‘golden quality rules’ en de ‘livesaving rules’ van FrieslandCampina en anderzijds de benadering van Actemium: ‘Safety Excellence’, toegewijde experts, kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid, de basis van ons partnerschap.

“Onze filosofieën liggen dichtbij elkaar. Onze mensen leiden we volgens een uniform systeem op waarmee we kwaliteit garanderen en ons inzetten voor de veiligheid. En hoe de mensen van Actemium werken en worden opgeleid komt hier sterk mee overeen”, aldus Mark Schut. Dat noemen we bij Actemium continu in beweging zijn. Onze klanten mogen dat van ons verwachten.

FrieslandCampina Borculo

Levenscyclus van installaties

Het grootste verschil van toen en nu is dat de automatisering steeds een belangrijkere rol is gaan spelen. Mark Schut noemt Aeolus, GOS, en K2, grote projecten waar Actemium aan heeft meegewerkt en meewerkt met een duur van 1 tot 2 jaar, maar ook de kleinere ombouwprojecten met een duur van gemiddeld 3 maanden.

Voor deze grote projecten heeft Actemium alle automatiseringswerkzaamheden gerealiseerd zoals het schrijven van het FDS, engineeren, programmeren en inbedrijfnemen van de installaties. Actemium is al jaren huisleverancier en heeft voor een aantal van deze projecten ook de elektrotechnische installaties mogen ontwerpen, engineeren en realiseren. 

Actemium richt zich op de gehele levenscyclus van installaties. Van advies en engineering, tot realisatie, inbedrijfstelling en onderhoud. Actemium heeft al jaren een Service Level Agreement voor de disciplines EI&A (Electrical, Instrumentation & Automation).

Actemium richt zich op de gehele levenscyclus van installaties. Van advies en engineering, tot realisatie, inbedrijfstelling en onderhoud.

Sebastian Taken – Cliënt Manager Actemium

Heb je vragen over Industriële Automatisering?
Sebastian Taken
Client Manager - Doetinchem
[javascript protected email address]
+31 (0)6 51 85 88 48