Voor bakkerijen zijn de marges klein en dus is het noodzakelijk om efficiënt te werken. Bakkersland benaderde Actemium voor een slimme inrichting van het dataverkeer. “Met ISA-95 hebben we grip op ons productieproces. Het gestandaardiseerde systeem geeft inzicht in wat we doen en waar we in moeten grijpen”, zegt Conrad Kroes, ICT business consultant bij Bakkersland.

Bakkersland bestaat uit 18 bakkerijen en 2.400 medewerkers, de verkooppartners komen uit meer dan twintig landen. Conrad Kroes: “Inderdaad, een grote organisatie en dus is uitgekiend dataverkeer cruciaal. Alles om tijdig onnodige productiefouten te voorkomen.”

Implementatie ISA-95 framework

Bakkersland startte in december 2010 met een pilot om de informatietechnologie naar een hoger plan te tillen. “Het project kwam moeilijk van de grond en dus gingen we op zoek naar een grotere partij met meer slagkracht. In 2011 riepen we de hulp in van Actemium, dat ons 24 uur per dag ondersteunt en specialist is op het gebied van systeemintegratie.” De implementatie van het ISA-95 framework was een interessant en dynamisch proces.

Team van professionals

Bakkersland voelt zich zeker ontzorgd door Actemium. “Onze vraag was lastig, omdat we te maken hebben met vele recepten. Die hoeveelheid heeft effect op het dataverkeer. Actemium heeft ervaring met dit soort complexe trajecten en voor ons is het fijn om samen te werken met een team van professionals, dat altijd voor ons klaar staat en ook met praktische oplossingen komt. De implementatie van ISA-95 levert veel winst op en vormt de basis voor ons toekomstige MES systeem. We hebben inzicht in onze activiteiten en gegevensstromen en kunnen het productieproces nu veel beter sturen. Het volgende station? Samen met Actemium op weg naar een papierloze productievloer.”