Paneelbouw+ machine assembly

Breng de machine naar het paneel, in plaats van het paneel naar de machine

Voor Actemium is paneelbouw en assemblage een perfect een-tweetje. Daarom breidt de vestiging in Schijndel nu het aanbod uit. Hun doel? Klanten ontzorgen.

Bron: Link Magazine

Actemium, een industriële dienstverlener met 400 businessunits verspreid over 40 landen, richt zich in Schijndel vooral op paneelbouw. “We noemen dat liever paneelbouw+”, stelt businessunitmanager Jeroen van Roosmalen. “We doen er projectmatige paneelbouw, hardware-engineering met prototyping, ondersteunen relaties met de transitie naar Configure-to-Order en doen aan sitesupport.”

Nu voegt Actemium daar machine assembly aan toe. Voor de machines waarvoor Actemium de paneelbouw doet, wil het een meer diepgaande dienstverlening aanbieden. Daar legt het de focus op de elektrische assemblage. “Dat is de toekomst”, stelt projectleider Frank van Bokhoven. “We brengen de machine naar het paneel in plaats van het paneel naar de machine. Door de assemblage te oden op de plek waar het zwaartepunt van het werk ligt, kunnen we onze klanten ontzorgen en processen efficiënter maken.”

Daarvoor richt het zich op de sectoren waarvoor het al paneelbouw doet, waaronder machinebouwend Nederland. Maar het aanbod zou zich niet richten op een specifiek soort klant. Het doel is vooral andere bedrijven te ontzorgen. “Als dat kan, doen we de assemblage hier op onze locatie”, stelt Van Roosmalen. “Maar als dat nodig is, dan gaan we ook op locatie bij onze klanten.”

Ontzorgen

“Bedrijven groeien snel en dat kan resulteren in een ruimteprobleem”, haalt Van Roosmalen als voorbeeld aan. “Dan is de doorlooptijd belangrijk. Want als een machine op locatie bekabeld wordt, beperkt dit de beschikbare ruimte om een nieuwe machine te laten bouwen door de mechanische teams van de machinebouwer.”

“We zien het als een een-tweetje”, voegt Van Bokhoven toe. “Je bouwt het paneel, dus waarom zou je niet de bekabeling en het aansluitwerk van die machine doen? Wij hebben de kennis en kunde in huis en zijn flexibel. Het is een logische toevoegen van wat we doen.”

Voor Actemium is het alvast de logica zelve dat paneelbouw en assemblage meer geïntegreerd worden. “Vandaag de dag houden bedrijven machines zo lang mogelijk in de mechanische werkplaats”, stelt Van Bokhoven. “En dat terwijl op een bepaald punt er een verschuiving komt naar de elektrische werkzaamheden. Het is efficiënter als de machine op dat punt verplaatst naar onze locatie, zodat zowel de paneelbouw als de elektrische assemblage samenkomen. In die fase moet er af en toe nog iets mechanisch gebeuren, maar op zich is dat niet het voornaamste werk. Als er dan een aanpassing zou zijn, dan kan dat ook hier gebeuren.:

Actemium zet in op elektrische assemblage net op een moment dat de markt stabiliseert na een fase van groei. “Organisaties gaan terug naar de kern”, stelt Van Roosmalen. “Waar is mijn bestaansrecht op gebaseerd? Wat is mijn kracht? Dat zijn vragen die bedrijven nu steeds vaker stellen. Voor heel wat van onze klanten zit de kracht in productkennis, engineering, software en coördinatie van de totaaloplossingen en projecten. Daar kunnen wij een verlengstuk van de klantorganisatie zijn.”

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.