Excellent in seriematige paneelbouw

De bedrijfscultuur: essentieel voor het succes van Actemium Seriematige Paneelbouw

Door modulaire en gestandaardiseerde machinebouw kunnen OEM’s beter inspringen op de vraag in de markt. Deze ontwikkeling vraagt om paneelbouw met korte doorlooptijden tegen zo laag mogelijke kosten, zónder concessies te doen aan de kwaliteit van het eindproduct. Daarom streeft Actemium in Veghel, o.a. gespecialiseerd in seriematige paneelbouw, naar operational excellence. De basis daarvoor: een gezonde bedrijfscultuur met betrokken collega’s en duurzame klantrelaties. Businessunitmanager Han Bouwmans den HR-businesspartner Chantal Geurts vertellen hoe ze die basis legden en onderhouden.

Bron: Link Magazine


Excellent georganiseerde en uitgevoerde paneelbouw

Sinds 2022 richt Actemium aan de Eisenhowerweg in Veghel zich volledig op seriematige paneelbouw. OEM’s en machinebouwers die hun opdrachten bij Actemium uitbesteden, mogen er volgens Bouwmans zonder meer van uitgaan dat de productie tot in de puntjes geregeld is. Zijn businessunit bouwt in serie tientallen tot honderden besturingskasten, of enkelstuks repeterend, die gebruikt worden voor procesautomatisering. Van de aansturing van transportsystemen tot high-end machines in de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie. Bouwmans: “Door onze paneelbouw excellent te organiseren en uit te voeren, helpen we onze klanten om zich door te ontwikkelen.”

Aan de voorkant sturen op kwaliteit, kosten en tijd

“Het is onze missie om dé seriematige paneelbouwer van Nederland te zijn door met elkaar operationeel te excelleren,” aldus Bouwmans. Dat doel bereik je samen: met iedereen in de businessunit én onze partners. “Wij spreken van partners dan van klanten. Want we gaan voor lange relaties waarbij we liefst al tijdens de engineering van een te bouwen paneel betrokken worden.” De businessunitmanager legt uit dat het dan mogelijk is om al in de ontwerpfase productieknelpunten te signaleren. “En we kunnen bijvoorbeeld voorstellen doen voor een andere kastindeling. Zodat we bij de productie van de panelen kunnen werken met subassemblages. Op al de genoemde manieren sturen we al aan de voorkant op kwaliteit, kostenbesparing en korte doorlooptijden.”

Samen veranderen voor de toekomst

Ook door automatisering van productieprocessen bespaart Actemium tijd en kosten. Neem de gloednieuwe draadconfectiemachine. Die verwerkt tussen de 50 en 100 draden per uur tot compleet afgewerkte draadbundels, voorzien van codering. Door deze nieuwe manier van werken, met subassemblages en geautomatiseerde productieprocessen, is het werk voor de mensen op de vloer flink veranderd. Bouwmans daarover: “Voorheen werkten we vooral met technisch opgeleide vakmensen. Door het automatiseren en standaardiseren van de werkzaamheden is hun rol veranderd. Nu ondersteunen zij bijvoorbeeld niet-technische medewerkers of richten zij zich op de voorbereiding van het productieproces.

Zorgen voor werkplezier zit in ons DNA.

Chantal Geurts, HR-businesspartner bij Actemium

Plan van ons allemaal

Zoals bij elke verandering zijn mensen wisselend enthousiast. “Daarom namen we iedereen vanaf dag 1 heel open en transparant mee in het nut en de noodzaak van de veranderingen”, licht HR-businesspartner Geurts toe. “Eerst met een presentatie over wat we wilden en hoe we dat wilden bereiken. Vervolgens betrokken we iedereen in werkgroepen bij de ontwikkelingen. Daarin zorgden we dat iedereen zich gezien en gehoord voelde.” Zo kweekte de paneelbouwer saamhorigheid; het werd een plan van elke werknemer. “En nog steeds is het een plan van ons allemaal”, zegt Geurts. “Regelmatige komen collega’s met ideeën om nóg efficiënter te werken of de kwaliteit naar een nóg hoger level te tillen.”

Meer weten over onze seriematige paneelbouw oplossingen?

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier.

Werkplezier in het DNA

Overigens is het bouwen aan een gezonde werkcultuur niets nieuws binnen Actemium. Geurts beaamt dat het zorgen voor werkplezier hier in het DNA zit. “Zeg nou zelf: als je lol hebt in je werk, gaat alles toch een stuk makkelijker?” Daarom heeft de businessunit een eigen HR-afdeling. Het management kent elke collega op kantoor en de werkvloer persoonlijk en zoekt de mensen actief op. Geurts: “Dat doen we om te horen hoe het met hen gaat – ook privé – en hoe we eventueel kunnen helpen. Andersom staat voor iedereen de deur open. Ook is de onderlinge sfeer erg goed. Mensen zoeken elkaar graag op, tijdens én buiten werktijd.

Succes door een gezonde cultuur

Zowel Geurts als Bouwmans is ervan overtuigd dat die gezonde bedrijfscultuur heeft bijgedragen aan de succesvolle stap van projectgeoriënteerde naar seriematige paneelbouw. “Natuurlijk was er weerstand bij sommige collega’s”, geeft Geurts toe. “Maar onze openheid had positieve impact. En de sfeer in de businessunit werd er niet minder om. Zo bedachten we een puntensysteem voor elk idee om kwaliteit of effectiviteit van de productie te verbeteren. Bij 25 punten trakteren we op worstenbroodjes voor iedereen. Nu staat er een heuse worstenbroodjesmeter, gebouwd door een collega.” Bouwmans glimlacht. “Kijk, dit soort spontane acties zijn tekenend voor onze businessunit. En als gerenommeerde klanten ons wereldkampioen in paneelbouw noemen, dan denk ik dat we op de goede weg zijn.”

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.