Excellent in seriematige paneelbouw

Operational excellence: hoe Actemium partners helpt groeien

Bij Actemium Seriematige Paneelbouw en Assemblage produceren we voor machinebouwers en OEM’s series van tientallen tot duizenden besturingskasten voor procesautomatisering. Van de aansturing van transportbanden tot high-end machines in de halfgeleiderindustrie. Daarbij streven we naar operational excellence: korte doorlooptijden tegen zo laag mogelijke kosten, zónder concessies te doen aan de kwaliteit van het eindproduct. Zo helpen we jou als partner groeien in je marktsegment. Lees hoe wij paneelbouw zo excellent mogelijk organiseren en uitvoeren.

Verlengstuk van OEM’s

Onze missie: de beste paneelbouwer van Nederland zijn. Wij zien OEM’s en machinebouwers niet als klant, maar als partner. En zijn ervan overtuigd dat we voor jou als partner écht waarde toevoegen als onze productie tot in de puntjes geregeld is. Zodat we je als verlengstuk van jouw business alle zorgen uit handen nemen. Daarom denken we goed na welke opdrachten wel en niet passen bij ons specialisme. We focussen op repeterende paneelbouw voor middelgrote tot grote OEM’s.

Vanaf het begin focus op kwaliteit, kosten en tijd

Bovendien gaan we voor lange relaties waarbij we liefst zien dat je ons vanaf de engineeringsfase voor een te bouwen paneel betrekt. We kunnen dan bijvoorbeeld al in de tekenfase productieknelpunten signaleren. Of voorstellen doen voor een andere kastindeling waarmee we een efficiënter productieproces mogelijk maken. Op deze manieren sturen we direct aan de voorkant op kwaliteit, kostenbesparing en korte doorlooptijden.

Subassemblages en automatisering

Het vaak complexe productieproces verdelen we in eenvoudigere, behapbare subassemblages die onze monteurs in één keer goed uitvoeren. Zo zijn we minder afhankelijk van technische specificaties en kunnen we makkelijk op- en afschalen. Ook laten we alle overbodige en vaak bureaucratische handelingen achterwege die het productieproces vertragen. Om nóg meer tijd en kosten te besparen, automatiseren we processen waar mogelijk. Zo zetten we een draadconfectiemachine in die tussen de 50 en 100 draden per uur tot compleet afgewerkte draadbundels verwerkt, voorzien van codering. Bekijk hier onze video daarover.


De continu-verbeteren-cultuur

Het belangrijkste in het productieproces zijn de mensen die het uitvoeren. En vooral: dat zij op de juiste plek zitten. Zo zijn onze werkvoorbereiders louter elektrotechnische vakmensen. Net als de coaches die op de werkvloer collega’s ondersteunen die geen technische achtergrond hebben. Allemaal werken we met dezelfde drive: we willen in één keer goed produceren. Loopt het een keer niet lekker, dan durft iedereen daar open over te zijn. Elkaar helpen hoort bij onze werkcultuur. Net zoals continu willen verbeteren.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Om onze productieprocessen nóg efficiënter te maken, werken we met 4 productieteams die focussen op klanten in een bepaalde sector. Denk aan de verpakkingsindustrie of de logistiek. Onze teamleiders zijn inspirators. Samen zijn zij operationeel én commercieel verantwoordelijk voor het functioneren van onze hele businessunit. Zij nemen hun team continu mee in waarom we iets doen, wat het oplevert en hoe we successen kunnen toepassen op andere projecten. Ze laten zien wat er met verbeterinitiatieven vanuit de teams gebeurt. En ondersteunen elkaar als leidinggevenden. Want samen dragen we de verantwoordelijkheid voor operational excellence in elke porie van de business unit.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. 

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.