Powering innovation, driving technology

Profiteer van een gestructureerd validatieproces en de EMC Quickscan

Een product om cleanrooms te monitoren, een achtbaansensor of een IoT-toepassing. Om wat voor elektrotechnisch maatwerk het ook gaat, bij de elektronicabusinessunit van Actemium ontwerpen we samen met jou een passende oplossing. De ruggengraat van onze werkwijze is een gestructureerd en transparant validatieproces. Zo bevestigen we of ons ontwerp voldoet aan de wensen en eisen die we samen met jou hebben vastgesteld. Breng je jouw product op de markt? Dan geeft onze EMC Quickscan je meer zekerheid voor een vlekkeloze EMC-certificering.

Valideren in 3 stappen

Stap 1: opstellen van een validatieplan

Voordat we starten met de ontwerpfase, maken we door middel van requirements-engineering helder aan welke wensen en eisen jouw product moet voldoen. Op basis van deze requirements ontwerpen we jouw product. Daarna stellen we een validatieplan op waarin we beschrijven hoe en op welke momenten we de functionele en niet-functionele eisen valideren. Aan de hand van die validatie bevestigen we of de elektrotechnische oplossing aan jouw wensen en eisen voldoet. Tijdens het hele ontwerpproces zijn we volledig transparant over de resultaten en aanpassingen.

EMC-quickscan

Breng je het eindproduct op de markt, dan moet het onder andere voldoen aan de wettelijke elektromagnetische compatibiliteitsnormen (EMC). Wij beschikken over alle middelen om al in de ontwerpfase een EMC-quickscan uit te voeren. Zo kunnen we vroeg in het proces het ontwerp finetunen en weet jij zo goed als zeker dat het uiteindelijke product door de officiële EMC-test komt.

Stap 2: begeleiding bij veldtesten

Elke validatie voeren wij in ons lab uit. Daarom adviseren we je, na de oplevering van het prototype, hoe je de requirements kunt valideren door middel van veld- en duurtesten. Denk aan een pilot van een paar maanden bij een klant. Of testen in specifieke situaties, bijvoorbeeld in een omgeving met temperaturen op de gespecificeerde grenswaarden. We ondersteunen je bij het opzetten van die testen of voeren ze voor je uit. Op basis van de onvoorziene resultaten die op die manier eventueel aan het licht komen, verbeteren wij het ontwerp.

Stap 3: ontzorgen bij de certificering

Met de juiste certificering kun je je ontwerp op de markt brengen. Een bevoegd testhuis bepaalt of jouw product aan de wettelijke eisen voor de Europese of Amerikaanse markt voldoet. Wij ontzorgen je graag door het contact met het testhuis te onderhouden en de technische afstemming te verzorgen.

Sparren over een ontwerp voor jouw elektrotechnische oplossing?


Neem vrijblijvend contact op met Stijn Martens, clientmanager, via 088 – 83 18 469. Hij vertelt je graag
meer over onze werkwijze en de mogelijkheden.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.