Onlangs bracht Remia een nieuwe spicy saus op de markt. Actemium kreeg de opdracht om de bestaande productielijnen aan te passen.

Remia, smaakmaker sinds 1925

Remia is een dynamisch familiebedrijf, waar ruim 400 werknemers dagelijks werken aan de beste producten. Sinds jaar en dag wordt in Den Dolder een breed assortiment aan sauzen, margarines en vetten geproduceerd. In het sauzenhart van Nederland worden producten gemaakt die zowel in Nederland als in de rest van de wereld dagelijks worden gebruikt door consumenten, foodservice en industriële afnemers.

Voldoen aan de marktvraag 

De nieuwe aanpassingen mochten geen storing opleveren voor de huidige besturing en moest worden afgestemd op het huidige systeem. Om onafhankelijk te blijven, elkaar scherp te houden en de strenge deadline te behalen, werd Actemium als leverancier voor automatisering ingeschakeld. Met als resultaat: De spicy saus op tijd geleverd wereldwijd.

Van panelen tot software

De grootste uitdaging voor Actemium was het integreren van de nieuwe software in de bestaande software. De deeloplossingen mochten geen problemen brengen aan de hoofdoplossing. Twee afvullijnen zijn vervangen door een nieuwe afvullijn. Tevens is een speciale buffertank geleverd die geschikt is voor heet afvullen. Daarnaast zijn diverse aanpassingen gedaan in het reinigingsproces, waardoor de CIP-systemen gewijzigd moesten worden. Actemium leverde niet alleen de softwarematige aanpassingen in de iFIX SCADA en Siemens PLC’s, maar verzorgde ook de montagewerkzaamheden, bekabeling en het ombouwen van panelen.

Kennis van de food-branche

In de food-branche is veiligheid van uiterst belang. Bedrijven in de voedingsbranche hebben continu te maken met kwaliteitsnormen, hygiëne-eisen en andere normen binnen de voedingswereld. ‘Dat Actemium affiniteit heeft met de food-branche is zeker één van de redenen dat we de samenwerking zijn aangegaan. De ervaring van Actemium heeft een belangrijke rol gespeeld bij de deadline die we wilden behalen,’ vertelt Jaap Stijlaart, Plant Manager bij Remia.

Passende oplossing

Actemium loste het vraagstuk op dat Remia had uitstaan. Volgens Jaap Stijlaart liet Actemium hiermee zien dat het mogelijk is om twee leveranciers voor de automatisering in te schakelen voor een project. ‘Actemium is een betrouwbare partner die meedenkt met de klant en zorgt voor een correcte passende oplossing. In de toekomst verwacht ik dat Actemium vooruitkijkt en ons gaat helpen groeien door de techniek van morgen te integreren.’