Home Food Klantverhalen FrieslandCampina stelt hoge eisen aan productieprocessen
Proceskennis en op basis van vertrouwen.

FrieslandCampina stelt hoge eisen aan productieprocessen

Food tag corner Innovatie tag corner

In Borculo wordt met zorg en aandacht hoogwaardige toepassingen geproduceerd voor de babyvoedingssector, voedingsindustrie en farmaceutische industrie. Om dit proces te optimaliseren is een bestaande productieafdeling vervangen voor een nieuwe. Een vervangingsinvestering voor een bestaand product met als doel de levering van het product voor de toekomst te continueren. FrieslandCampina stelt hoge eisen aan productieprocessen en koos daarom voor Actemium dat over veel kennis beschikt over techniek van procesbesturingen en softwaresystemen.

Met exacte data kunnen bijregelen

In 2017 is FrieslandCampina begonnen met de conceptstudies van de inrichting van de nieuwe ruimte ten behoeve van het bovengenoemde productieproces. Deze doelstelling kon worden gerealiseerd door de nieuwste technieken van procesbesturingen, zoals IO link (PROFINET), toe te passen met zo weinig mogelijke handmatige acties, waardoor het proces nog beter te beheersen is. Bovendien is er nu een grote hoeveelheid aan parameters beschikbaar voor het verkrijgen van exacte data, waardoor adequaat ingegrepen kan worden om het proces indien nodig goed gecontroleerd bij te regelen.

FrieslandCampina

Actemium is bekend met ons werkterrein, heeft een schat aan proceskennis en is bovendien de kennisdrager van het softwaresysteem in Borculo. Er zijn er in Nederland maar weinig die dat kunnen, aldus Ronald Dekker, EPC Projectmanager bij FrieslandCampina.
Gedurende het project was in de beginfase, de sloopfase, al gebleken dat Actemium een partner is waar je van op aan kunt. De samenwerking met het team in de daaropvolgende fase verliep dan ook voorspoedig.

Ambitieuze planning

De planning was om 27 april klaar te zijn met de nieuwe productieafdeling. Dat hield in dat alle partijen strak georganiseerd moesten gaan samenwerken. Vanuit het projectteam kwam de suggestie om per aantal tanks op te gaan leveren. Er werd een productie straatje gecreëerd, waardoor een ieder de ruimte kreeg om parallel aan het werk te gaan.

Patrick Bergevoet, Projectmanager Actemium: “Door het toepassen van typical manager (data engineering) waren wij in staat in zeer korte tijd de hardware engineering uit te voeren. Dit was nodig om de ambitieuze planning van FrieslandCampina te halen. Door de repeterende factor in dit project werden zo ook fouten voorkomen.”

“Als we allemaal een veer laten, houden we er aan het einde een dikke jas aan over. Op basis van vertrouwen, het goede samenwerken met alle partijen én bovendien het voldoen aan de gestelde eisen, heeft het fantastisch uitgepakt”, aldus Ronald Dekker. En daarmee wordt ook duidelijk waardoor Ronald wordt gedreven: kwaliteit leveren!

Sebastian Taken, Client Manager van Actemium: “We hebben de rol gepakt die van ons werd verwacht. We snappen dat er een kritisch product gerealiseerd moet worden en durven het gesprek aan te gaan. Zoals de klant zegt: we zijn lekker eigenwijs maar niet arrogant.”

 

FrieslandCampina - Ronald Dekker
Patrick Bergevoet en Ronald Dekker

Zijn de ambities gerealiseerd?

Ronald Dekker: “Ambities zijn gerealiseerd en we zijn tevreden. Meest tevreden zijn we hoe we hebben kunnen bouwen van begin van het jaar tot nu. Kortom, doel behaald, compleet project, optimaal samengewerkt en binnen de gewenste tijd! En dat voor zo’n project én in deze tijd.”

Klik op onderstaande button voor meer informatie over innovatieve industriële technieken:
Remote innoveren verrassend effectief!

Of neem direct contact op met Sebastian:
Sebastian Taken
Client Manager - Doetinchem
[javascript protected email address]
+31 (0)6 51 85 88 48