Mars en Actemium gaan ver terug. De samenwerking tussen beide bedrijven ontstond in 1983, ruim dertig jaar later zijn de bedrijven onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Technologische kennis vertalen naar slimme industriële oplossingen

Jos Wubben, Global Chocolate Automation Director Mars: “Qua besturingstechniek hebben wij een hele duidelijke visie; we weten precies wat we willen. Actemium heeft de technologische kennis om dit te vertalen naar slimme industriële oplossingen. Samen zijn we nu bezig om onze besturingssystemen wereldwijd te standaardiseren.”

De denkwijze binnen de industrie is heel anders dan tientallen jaren geleden. “Door de globalisering en de enorme vlucht van de technologie beseffen we meer en meer dat we het wiel niet steeds opnieuw uit hoeven te vinden. Lokale teams bouw‐ den voorheen nieuwe lijnen of fabrieken en gingen shoppen binnen het Mars netwerk. Nu kopiëren we onze best practices. We zijn onze processen aan het standaardiseren. Bijvoorbeeld de fabrieken die Mars nu aan het bouwen is in India en Mexico lijken in de basis op elkaar. Zo zijn we in staat om kostenefficiënt een fabriek neer te zetten, onze standaarden te behouden en onze producten snel op de markt te brengen.”

Standaardiseren als sleutel tot succes

In het proces van standaardiseren is het voor Mars ontzettend belangrijk om samen te werken met partners die even vooruit‐ strevend en innovatief zijn als de chocoladeproducent zelf. “We werken al dertig jaar met Actemium samen en geloven beide in open kennisdeling. Die openheid is nodig om tot slimme industriële oplossingen te komen. En natuurlijk maak je hierin afspraken met elkaar. We respecteren elkaars intellectual property en hebben dit ook in ons partnerschap vastgelegd.” In de samenwerking draait het niet alleen om kennisdeling; de focus ligt ook op kennisborging.

Meer informatie en contact

Wilt u meer informatie over dit project neem dan contact op met Peter de Wit, Director Business Development.

Voor meer informatie over één van onze diensten, neem contact op met één van onze medewerkers.

Peter de Wit
Director Business Development - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 51 92 68 72