Home Samen in beweging Klantverhalen Actemium als logistieke schakel op vakbeurs
Actemium als logistieke schakel op vakbeurs
Samen in beweging tag corner

Actemium staat op 10 en 11 november op de vakbeurs ICT & Logistiek in de Jaarbeurs in Utrecht. Niet alleen om onze unieke oplossingen te demonstreren, maar ook om te laten zien wat we samen met onze klanten en partners allemaal kunnen – en nog gaan – bereiken.

Samen doen Actemium-vestigingen uit Nederland, België, Frankrijk en Spanje, én ons zusje Axians mee aan de vakbeurs. Ook zijn enkele partners vertegenwoordigd op onze stand met hun oplossingen. “We staan op de beurs om te laten zien dat we dé schakel zijn voor automatiseringsoplossingen in de logistiek”, vertelt Business Developer Mark Schouten. Hij is met collega Peter Bos, ook Business Developer, verantwoordelijk voor de propositie van Actemium. “We willen klanten namelijk helpen met elk logistiek vraagstuk, zowel lokaal als internationaal. Dat doen we niet alleen door samen te werken, maar ook door innovatief te zijn en wereldwijd lokaal ondersteuning te bieden. Via ons internationale netwerk zijn we altijd dicht bij onze klanten.”

Uniek

De kracht van Actemium is het feit dat we system integrator zijn. “Andere organisaties zijn voornamelijk producenten, wij maken juist van verschillende producten één oplossing”, zegt Peter. “Dat willen we dan ook graag laten zien op de beurs. We bieden precies de oplossingen aan die de klant nodig heeft, en integreren deze in hun bestaande processen, apparatuur en applicaties. Bovendien gaan we een langdurige relatie met de klant aan. We geven advies, implementeren de oplossing op maat en verzorgen het onderhoud. Dat maakt ons uniek.”

Demonstreren

Actemium staat op de beurs met een stand van 70 vierkante meter. “Dat wordt geen stand met alleen een PowerPoint-presentatie en wat flyers”, vertelt Mark. “We gaan een aantal oplossingen demonstreren. Denk aan orderverzameltechnieken, zoals RF scanning, voice picking en pick-to-cart. Of oplossingen voor productieregistratie en geavanceerde productieplanning. Ook laten we zien hoe datagedreven organisaties patronen in klantgedrag ontdekken en voorspellen, en hoe zij processen beter kunnen sturen.”

Daarnaast zijn er live demo’s van een mobiele robot (AMR) die rolcontainers kan verplaatsen. Als je benieuwd bent wat er mogelijk is als je robots voorziet van vision technologie, dan ben je bij onze stand ook aan het juiste adres. “Denk daarbij bijvoorbeeld aan carrier unloading: het automatisch leeghalen van willekeurig beladen ladingdragers”, zegt Peter daarover. “Maar ook piece picking: het proces waarbij een specifiek product uit een bak wordt gepakt.”

Eerste grote vakbeurs sinds tijden

De beurs is vooral interessant voor logistieke managers, logistiek engineers en magazijnmedewerkers. Het is volgens Peter bij uitstek de plek om inspiratie op te doen over het inrichten of verbeteren van je logistieke operatie. “Als je een magazijn hebt en iets logistiek wil veranderen, is de beurs een perfecte plek om naartoe te gaan. Je kunt namelijk op één dag meerdere leveranciers spreken, zonder dat je ze allemaal hoeft uit te nodigen om op gesprek te komen. Het is door corona de eerste grote vakbeurs voor onze sector sinds een lange tijd. We kijken ernaar uit om te laten zien wat we met Actemium allemaal doen en kunnen.”

We staan op de beurs om te
laten zien dat we dé schakel zijn voor automatiseringsoplossingen
in de logistiek

Schrijf je in!

Heb je je nog niet geregistreerd voor de Vakbeurs ICT & Logistiek? Doe dat dan via onderstaande button!