Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Slimme logistiek resulteert in maximale bedrijfswinst
Betrouwbaar én efficiënt

Slimme logistiek resulteert in maximale bedrijfswinst

Logistiek tag corner

Veranderingen in de markt hebben veel invloed op logistieke processen van bedrijven. Bijvoorbeeld wet- en regelgeving  op het gebied van traceerbaarheid, afnemers die 'just in time-leveringen' wensen op basis van actualiteit en de opmars van omni-channel verkoopkanalen. “Om de juiste producten in de juiste hoeveelheden op de juiste tijd en plaats én tegen optimale kosten te leveren is een efficiënte en flexibele inrichting van logistieke processen noodzakelijk,” legt logistiek consultant Danny Jacobs uit.

Slimme logistiek de basis een gezond bedrijf

Steeds meer bedrijven beseffen dat slimme logistiek de basis is van een gezond bedrijf. Danny Jacobs: “Of het nu gaat om een webshop, retailer, groothandel of productiebedrijf; de uitdagingen zijn gelijk. De kosten van arbeid, magazijnruimte, voorraden, fouten en nee‐verkopen zetten marges onder druk. Daarbij stellen klanten hoge eisen aan leverperformance en is de concurrentie groot. Om hierop in te spelen, is het cruciaal om logistieke processen en goederenstromen inzichtelijk te maken en deze betrouwbaar en efficiënt in te richten.”

Logistieke optimalisatie

Logistieke optimalisatie is een specialiteit van Actemium. “Onze oplossingen en ervaring dragen bij aan een hogere efficiency en effectiviteit en dus een maximale bedrijfswinst. Bijvoorbeeld door het reduceren van voorraden en fouten en door slimmer te plannen en te sturen. Op basis van openheid kijken we samen met onze klanten naar de kansen en knelpunten in hun processen en geven we advies over hoe we deze processen kunnen optimaliseren. Persoonlijk contact en een partnerrelatie met onze klanten zijn hiervoor essentieel.”

Brede logistieke werkterrein

Het werkterrein binnen de logistiek is ontzettend breed. “Wij hebben klanten in bijna alle industrieën en markten, zoals food, farmacie, discrete productie, groothandel en logistieke dienst verlening. Onze logistieke automatiseringsoplossingen variëren van systemen voor gemechaniseerde transport en opslag, productieregistratie, ‐labeling en planning, tot voorraadbeheer en orderverzamel technieken als barcodescanning, pick to light en voice picking. Wij bieden een passende oplossing voor elk logistiek vraagstuk.”

Meer weten of advies?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31(0)888318100.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.