Nieuwe Fuji AIMEX III Pick & Place machine en Essegi ISM1100 Storage Tower volgende stap in groei en professionalisering

Manufacturing & Assembly tag corner

Nieuwe Fuji AIMEX III Pick & Place machine en Essegi ISM1100 Storage Tower volgende stap in groei en professionalisering van Actemium EMS te Veghel.

De Actemium vestiging in Veghel die zich richt op Elektronica is in de volgende fase beland. De ambitie is uitgesproken de komende jaren flink te groeien met focus op professionaliseren en uitbereiding van de dienstverlening, maar met behoud van de bestaande kernwaarden “klantgerichtheid, flexibiliteit en kwaliteit”.

De afgelopen maand is het machinepark uitgebreid met een nieuwe Fuji AIMEX III Pick & Place machine en een Essegi ISM1100 Storage Tower.

De Fuji AIMEX III Pick & Place machine met bijbehorende Nexim Smart Factory Software is specifiek ontworpen voor High Mix en low-medium volume productie, met een heel hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Ook is een specifieke NPI-modus geïntegreerd, voor het assembleren van prototypes. Met deze nieuwe investering zijn we weer “state of the art” en kunnen we alle momenteel op de markt verkrijgbare componenten, van kleine 0402 chips (01005”) tot 74 x 74mm “odd parts” plaatsen op zeer hoge snelheden (tot 37.000 componenten/uur). Daarnaast kunnen we met deze machine PCB’s assembleren van 49 x 48 mm tot 774 x 710 mm, tot een dikte van 10 mm en een gewicht van 10kg door het aanwezige “High Performance Conveyer systeem”.

 

De Essegi ISM1100 Storage Tower, is een volledig gerobotiseerd voorraadsysteem voor alle SMT en THT componenten, in en volledig ESD veilige en “humidity-controlled”-omgeving, zodat het vochtgehalte constant onder de 5% gehouden wordt. Er kunnen tot 1100 reels op een oppervlak van slechts 173 cm breed en 92 cm diepte worden opgeslagen. “ Gecombineerd met de ISM Software module is zowel de voorraad, de “Floor Life” als de traceability van alle componenten goed georganiseerd. Per project worden alle benodigde componenten automatisch voor het productieproces beschikbaar gesteld.

Beiden investeringen passen perfect in onze visie / roadmap richting een totale industrie 4.0 productieomgeving waar volledig geautomatiseerd en 24/7 hoog kwalitatieve en flexibele elektronica productie kan worden bedreven.

Op zoek naar een kwalitatieve, flexibele en klantgerichte elektronica ontwikkel en/of assemblage partner. Neem dan contact op met:
Niels van Zon
Business-unit Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 25 05 15 87
Stijn Martens
Project Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)88 831 84 69
Voor vragen kunt u ook gebruik maken van het contactformulier