Seriematig bestücken met pick & place-machine

Manufacturing & Assembly tag corner

U kunt al jarenlang bij Actemium terecht voor de vertaling en realisatie van uw idee naar een praktisch ontwerp en elektronicaproduct. Voor eigen gebruik, of om in de markt te zetten. En als uw partner voor advies en uitvoering maken we natuurlijk gebruik van de modernste apparatuur. Zoals voor het bestücken van printplaten.

We willen graag in zowel in kwalitatief als kwantitatief opzicht kunnen blijven voldoen aan de toenemende vraag in de elektronicamarkt. Daarom beschikken wij in ons productieproces over een pick & place-machine voor PCB-assemblage. Hiermee kunnen wij seriematig printplaten bestücken. Dit betekent voor u aanzienlijk verkorte doorlooptijden. En omdat wij nu ook BGA’s, QFN’s, CSP’s en LGA’s kunnen plaatsen, zijn de mogelijkheden in elektronica-engineering (embedded software) nagenoeg onbegrensd.

De Essemtec Pantera plaatst SMD (surface mount devices) volledig automatisch en zeer nauwkeurig op de printplaat. Vervolgens solderen onze specialisten deze printplaten met een Vapour fase-machine. Zo kunnen we ook de kleinste en meest complexe componenten voor u verwerken. Kwaliteit staat daarbij uiteraard voorop!

Voor de technici onder u: de Essemtec is uitgevoerd met een zogenaamd Optical alignment ‘on the fly’ Vision- systeem voor componentinspectie en met de nieuwste software met ‘virtual view’. Hiermee zien we real-time waar alle componenten zijn geplaatst. Door de flexibiliteit en hoge snelheid van bestücken is de machine inzetbaar voor ‘high mix’, kleine en middelgrote series. Hierdoor kunnen we eenvoudig opschalen van enkele PCB’s (protoseries) naar serieproductie zonder opnieuw te hoeven programmeren.

Wilt u meer informatie over de vertaling en realisatie van uw idee naar een praktisch ontwerp en elektronicaproduct?
Neem dan contact met ons op!
Stijn Martens
Project Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)88 831 84 69
Voor algemene vragen kunt u ook gebruik maken van onderstaand contactformulier